Autoservice

Autobedrijf Twentepoort zorgt ervoor dat een servicebeurt voor uw auto probleemloos en prettig verloopt en ook nog eens goedkoop is. U hoeft geen garage te zoeken en niet te onderhandelen over de prijs inclusief arbeidsloon. Maak bij ons een afspraak voor een servicebeurt en wij zorgen voor de rest.

maak_afspraak

 Waarom is een APK-keuring nodig?
U bent wettelijk verplicht uw auto in goede conditie te houden voor gebruik op de weg. Een APK-keuring zorgt ervoor dat het voertuig aan de eisen van veiligheid en milieunormen voldoet. Als uw auto meer dan 3 jaar oud is, bent u verplicht eens per jaar een APK-keuring te laten uitvoeren. Zonder een geldige APK zijn uw autoverzekering en wegenbelasting niet langer geldig. APK-keuringen kunnen uitgevoerd worden tot een maand voor de vervaldatum van uw huidige APK-certificaat. In dat geval is de begindatum voor uw nieuwe APK de vervaldatum van uw huidige APK. Dus niet de datum waarop de keuring is uitgevoerd.
 Onderhoud
Belangrijk voor een lange levensduur van uw auto is het periodieke onderhoud. Door regelmatig de noodzakelijke onderhoudsbeurten uit te laten voeren verlengt u de levensduur van uw auto aanzienlijk. Het tijdig vervangen van de olie, oliefilter, luchtfilter, brandstoffilter, bougies en de distributiesnaar zorg voor het optimaal functioneren van uw motor en voorkomt hoge kosten. In de wintermaanden is het raadzaam om de accu en de laadspanning te laten controleren en tevens het koelsysteem en de ruitersproeier reservoir na te laten kijken of deze voldoende beschermd is tegen bevriezing c.q is gevuld met antivries of koelvloeistof. Het is raadzaam voordat u de winter in gaat de auto te laten checken voor een winter check dit voorkomt een hoop ellende achteraf.
auto-parts